- Strona główna
- » Muzyka
- » Wydawnictwa muzyczne
- » Solarstone – Electronic Architecture 2
Solarstone – Electronic Architecture 2
Solarstone – Electronic Architecture 2
Multiinstrumentalista, kompozytor, właściciel wytwórni, DJ i producent. Człowiek orkiestra, bo tak w skrócie można podsumować twórczość pochodzącego z Birmingham Richa Mowatta, założyciela projektu Solarstone i labela Solaris Recordings. Jego produkcje to niezwykłe połączenie elektroniki z różnymi stylami muzycznymi tworzące głębokie, niespotykane brzmienie, które na długo pozostaje w głowach słuchaczy. Ostatni autorski album Solarstone zatytułowany „Touchstone” wydany w 2010 roku przez wielu został okrzyknięty jednym z najlepszych longplayów z muzyką elektroniczną jakie ukazały się na przestrzeni ostatnich lat. Wydawnictwo „Electronic Architecture 2” to kontynuacja bardzo udanej pierwszej odsłony, która doczekała się nominacji w kategorii „Najlepsza Kompilacja” do niezwykle prestiżowej nagrody IDMA. Dwa krążki po brzegi wypełnione starannie wyselekcjonowanymi, ekskluzywnymi produkcjami i remiksami, tworzącymi bardzo spójną, klimatyczną mieszankę która wciąga już od pierwszych sekund. Panie i panowie, oto elektroniczny soundtrack roku!
http://www.itrance.pl/wydawnictwa-muzyc … ure-2.html
Re: Solarstone – Electronic Architecture 2
O ile pierwsza część kompilacji nie przypadła mi do gustu to druga zrobiła na mnie duże wrażenie. CD1 jest dość progowe, ale fani głębokich dźwięków i uspokajających brzmień nie powinni się zawieść. Całość brzmi bardzo spójnie i klimatycznie, przez co kawałki brzmią lepiej niż słuchane osobno. Natomiast CD2 to już trance'owa poezja. Zero wokali, zero pierdów, zero zamulania. Tyle klasycznego, dobrego i świeżego trance'u na jednej kompilacji już dawno nie słyszałem. Polecam 
- Strona główna
- » Muzyka
- » Wydawnictwa muzyczne
- » Solarstone – Electronic Architecture 2